FarEast 18

Als gevolg van de succesvolle introductie van haar grote zus heeft Simonis-Voogd een kleiner multi-purpose jacht ontworpen: de FAREAST 18. Dit moderne jacht is ontworpen om goede zeilprestaties te combineren met maximaal comfort in een jacht van minder dan 6 meter lengte.

Niet alleen is ze ideaal voor toeren met het gezin, maar tevens zeer geschikt om wedstrijden te zeilen. De FAREAST 18 is eenvoudig op te tuigen en te bedienen en vanwege haar afmetingen kunnen zelfs kinderen er veilig en comfortabel mee zeilen. De ophaalbare kiel en het wegneembare roer van dit lichtgewicht jacht maakt het eenvoudig te transporteren op een trailer die zelfs getrokken kan worden door een kleine auto.

De compactheid van het jacht en de eenvoudige bediening maken de FAREAST 18 tevens tot een zeer aantrekkelijke huurboot. De boot is uitgebreid getest met fantastische resultaten sinds de lancering tijdens de China International Boat Show van 2012. Dit kleine jacht biedt unieke zeilprestaties tegen een minimaal budget.

De kuip is ruim en ergonomisch geoptimaliseerd om goed bediening en veiligheid te garanderen. Het dekbeslag zit overal precies op de juiste plek voor snelle en gemakkelijke handling. Alle lijnen worden vanuit de kuip bediend. De boot is ontworpen voor de gezinszeiler die een dagje lekker wil varen, maar is tevens geschikt voor een ploeg enthousiaste wedstrijdzeilers. De relatief grote kuip biedt ruim voldoende plaats voor vier personen. De kajuit biedt ruime opbergmogelijkheden en drie kooien. Het interieur is netjes afgewerkt en de stijlvolle raampartij geeft het interieur een licht en open gevoel.

Specificaties
 

Totale lengte: 5.80 meter
Lengte romp: 5.61 meter
Lengte (lwl): 5.15 meter
Breedte: 2.20 meter
Diepgang: 1.20 meter

Waterverplaatsing: 650 kg
Ballast: 280 kg
Grootzeil: 13.10 m²
Fok: 8.90 m²
Asym. spinnaker: 28.20 m²
CE klasse: C
Ontwerp: Simonis-Voogd

Zeilklaar prijs: €18.500