De Wedstrijd Optimist

De FAREAST Optimist heeft zich de afgelopen jaren bewezen als snelle en kwalitatief goede optimist. Zij zijn meerdere malen gefinisht in de top 10 op de World Championships. Ook in Europa worden vele nationale en internationale wedstrijden met deze optimist gewonnen.

De Nederlandse zeil top is zeer te spreken over de Far East Optimist. Team Far East behaald er top resultaten mee. Voor meer informatie over Team Far East kunt u kijken op onze website en houdt onze social media in de gaten voor de behaalde resultaten.

De Tranings Optimist

Voor kinderen die nog niet aan wedstrijdzeilen in de optimist toe zijn heeft FAREAST twee type trainingsboten ontwikkeld. De romp is bijna gelijk aan de wedstrijd optimist maar de binnenzijde en constructie zijn aangepast voor training en instructie. Zo kan je kiezen uit een open romp waarbij er ruimte is voor een extra persoon of de binnenzijde met een middenschot en luchtkasten. Verder zijn alle trainingsboten voorzien van een stootrand en worden zij standaard geleverd met een polyester roer en zwaard. Dit maakt de trainingsboot de ideale boot om  mee te leren zeilen.