Team FarEast

Hoi ik ben Luuk ter Haar,

Ik heb een stukje geschreven over de Boterletter 2015.

Op 29 en 30 november was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen, De Boterletter op de Kralingse Plas in Rotterdam.

De eerste dag was het prima weer met een prima windje. We konden dus de geplande twee wedstrijden varen. Wel lekker gevaren al vielen de resultaten een beetje tegen. Dat kwam met name door mijn starts maar ik haalde tijdens de wedstrijd toch weer rond de 15 boten in.
De tweede dag was er meer wind voorspeld. We hebben maar één wedstrijd gevaren. Ik vond de wind heel erg meevallen, maar voor de middag waren er zware windvlagen verwacht en werden de wedstrijden afgelast. Vroeg klaar dus. Helaas geen hoge eindklassering, maar toch weer bijgeleerd.
Na de prijsuitreiking was het zeilseizoen 2015 al weer afgelopen. Ik vond het echt heel leuk, zeker de tweede helft, want toen had ik mijn Far East boot.

Tot het volgende seizoen!

Luuk

Ik ben Thijn Kaesehagen, 12 jaar.

Ik zeil al sinds mijn 8e in een optimist.

In 2015 ben ik begonnen met het varen van de selectiewedstrijden. Mijn thuiswater is het Wolderwijd in Zeewolde. Daar trainen we met ons optimistenteam iedere week, ook in de winter.

Afgelopen jaar moest ik erg wennen aan de grote wedstrijden en het grote water.

In 2016 ga ik alle selectiewedstrijden varen en de DYR. De eerste wedstrijden beginnen al vroeg in april

Groetjes,
Thijn

Pieter van der Linden zeilt op dit moment met zijn FAREAST Optimist erg goed in de nationale combi wedstrijden

Oud Team leden

Onze Oud team leden hebben allemaal met hun FAREAST Optimist top resultaten gehaald op onder andere WK en EK’s

Eline Verstraelen heeft tot 2015 voor FarEast op hoog niveau gezeild.
Ze heeft met haar optimist WK wedstrijden gezeild en is in Argentinië in de silver geëindigd.
Op dit moment zet ze mooie prestaties neer met haar Laser.

Niels Broekhuizen heeft in 2009/2010 met zijn FAREAST optimist onder andere EK en WK wedstrijden gezeild.
Hij heeft de Belgische Kampioenschappen gewonnen en een 1e plaats in de Nederlandse ranglijst behaald.

Philip Meijer heeft in 2011/2012 met zijn FAREAST optimist in de top 3 van Nederland gezeild en hele hoge resultaten gehaald bij de nationale en  WK wedstrijden met zijn FAREAST optimist

Xander van Beurden heeft in 2010/2011 met zijn FAREAST optimist een top 3 ranking behaald en  hoge resultaten gehaald bij alle nationale en WK wedstrijden.

Team Speelman, de zusjes Jeanine Speelman en Machien Speelman, hebben met hun FAREAST 420 voor team FAREAST gezeild. Hiermee hebben ze als dames team zeer hoge resultaten gehaald

Sterre Vrijenhoek heeft in 2011/2012 gezeild met haar FAREAST optimist. Zij is hiermee 1e Nederlandse dame in de ranking geworden en heeft hoge resultaten gehaald bij nationale wedstrijden en het EK.

Ole Vriethoff, is 13 jaar en zeilt bij het racing team van de Braassem. Hij is begonnen met de combi’s en zeilt nu nationaal. In 2013 stond hij  30e in de selectiestand. ”Aan mijn Far East bootje zal het niet liggen!”

Ryan Haitsma heeft met zijn 13 jaar leuke ervaringen opgedaan. Zijn 1e boot was een FarEast optimist, en deze is hem goed bevallen. Hij heeft zich in 2013 gekwalificeerd voor de OCN Kernploeg, en in dat zelfde jaar heeft hij de Combi Finale gewonnen.

Een leuk verhaal van Marleen Kraan

laatste selectie ronde 2013.

De eerste u4 op Workum van de laatste selectie ronde was er weinig tot geen wind.

constant had ik wel gevaren maar niet geweldig goed. Ik was dan ook erg teleurgesteld in mijn resultaat. Vooral omdat mijn doelstelling was om me te kwalificeren voor de jeugdploeg. Maar ik had gelukkig alle kansen nog. De u4 daarna op de Roompot ging gelukkig beter. Er stond wind en stroom en dat ging mij wel goed af. Vooral de 2e dag, toen het erg hard woei. 2 races werden er gevaren nadat er een paar uur uitstel had gehangen. Gelukkig hebben we toen gevaren want het was namelijk erg leuk en het ging goed. Ik had zelfs nog een prijs als 5e benjamin van dat weekend. En toen werd het toch wel wat spannend tijdens het weekend van de eindselectie op de Braassem. Weer weinig wind. Nu ging dat wel weer wat beter, ik stond zelfs 12 na dag 1. Ik had ook wel een beetje het geluk dat er erg veel BFD’s waren! De laatste dag is het niet gelukt om nog te gaan varen omdat er gewoon echt  geen wind stond. Toen wist ik dat mijn doel bereikt was om de jeugdploeg te halen. Super blij was ik natuurlijk!

Ik vond het zeker geen straf om deze selectie in een Far East te varen en heb er erg van genoten. Gelukkig mag ik hem ook nog even houden!!!